Saturday 2 January 2010

Ett fulländat nyår

Sista dagen på 2009 var verkligen en grym avslutning på ett fantastiskt decenium. Kvällen innehöll lite av det mesta och jag ska försöka highlighta det viktigaste.

Tårar och krokodiltårar. Kvällen börjar hos Andréa och Filip, där vi 3 ska laga förrätt, löksoppa. 16 lökar senare, många tårar och lite gin och tonic så var vi redo. Andréa ska alltid låtsas gråta när det skärs lök, även fast jag är medveten om att hon har linser... suck.

GT-Slush. Andra drinken hos Andréa blev mest GT-Slush då tonicen var frusen. Fast den skulle i så den medtogs i termos till Lisa, inget gick till spillo. Dricka GT ur kåsa på en nyårsmiddag har jag hört är det senaste?

Jag är ingen talare. Hemliga uppdrag delades ut under kvällen. Mitt var inte mer spektakulärt än att jag skulle äta från grannens tallrik. Andréa, däremot, satt mitt emot den fnissigaste bruden på stället och skulle hålla tal varje gång hon skrattade. 15 tal senare om varje person vid bordet så ansåg vi hennes uppdrag slutfört.

Lambo, återuppståndelsen. Middagen var minst sagt livlig. Det var mycket sång och stoj, sen smög även en liten lambo sig in. Väldigt moget må jag säga.

Pulka utan pulka. Vid 12-slaget, rörde sig hela gruppen, ledd av ledaren Lisa, till Vanadisparken för att njuta av fyrverkerierna. Ute i snön frågar Andréa, ska vi åka pulka? Självklart tänkte jag och springer upp för backen. Till min förvåning finns ingen pulka. Nej, då ska vi åka på jackorna. Slutade med att all snö i parken hamnade under min klänning. Lätt kyligt.

Blod, svett och tårar. Som på ett riktigt nyår så infann sig alla sorters kaos. Lite bråk (obligatoriskt), bortfall i form av förtidigt däckande, och såklart hångel. Alla kriterier för ett fulländat nyår.

1 års minnen raderat. 300 bilder från i höstas, samt filmer från Boston & Edinburgh raderades på något sätt från min kamera. Jag är inte glad. I detta övervägde jag att sluta blogga, syftet med bloggen är uppnått. Men jag har så många minnen och detaljer här som jag annars inte minns, så vi får se hur det går med framtiden för Gabby moments.

1 comment:

Tompa said...

Du måste fortsätta leverera klassiska Gabby-moments på ett eller annat vis:)

De är ju så roooooooliga!

Kram